Danh mục
Tía tô bó
Perila křovitá je léčivá bylinka, která se hojně využívá ve vietnamské kuchyni. Na svrchní části jsou její listy sytě zelené a zespodu tmavě fialové, má srdčitý tvar listů a svojí stavbou připomíná kopřivu. Na rozdíl od té má velmi příjemnou svěží vůni i chuť.
K čemu se hodí
Těžší a mastná, grilovaná a smažená jídla, saláty, polévky, sushi, sashimi; maso: hovězí, telecí, vepřové, kachní, kuřecí, ryby a mořské plody.
Přílohy: rýže, rýžové nudle, skleněné nudle.
Zelenina: saláty, rajčata, banánový květ, zelená papája, okurka, cibule, česnek; ovoce: avokádo; citrón, limeta,
bylinky: koriandr setý, touleň srdčitá, máčka smrdutá, rdesno vonné, bazalka thajská, klasnatka brvitá, pepřovník lolot; koření: zázvor, citronová tráva, chilli; ostatní: vejce, tofu, mořské řasy.
Bình luận (0)
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Bạn muốn phản hồi bình luận này?
Report sent
Your report has been submitted and will be considered by a moderator.
Your report cannot be sent
Viết đánh giá
Review sent
Bình luận của bạn đã được thêm
Your review cannot be sent