Perilla
Perila křovitá je léčivá bylinka, která se hojně využívá ve vietnamské kuchyni. Na svrchní části jsou její listy sytě zelené a zespodu tmavě fialové, má srdčitý tvar listů a svojí stavbou připomíná kopřivu. Na rozdíl od té má velmi příjemnou svěží vůni i chuť.
K čemu se hodí
Těžší a mastná, grilovaná a smažená jídla, saláty, polévky, sushi, sashimi; maso: hovězí, telecí, vepřové, kachní, kuřecí, ryby a mořské plody.
Přílohy: rýže, rýžové nudle, skleněné nudle.
Zelenina: saláty, rajčata, banánový květ, zelená papája, okurka, cibule, česnek; ovoce: avokádo; citrón, limeta,
bylinky: koriandr setý, touleň srdčitá, máčka smrdutá, rdesno vonné, bazalka thajská, klasnatka brvitá, pepřovník lolot; koření: zázvor, citronová tráva, chilli; ostatní: vejce, tofu, mořské řasy.
Comments (0)
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Are you sure that you want to report this comment?
Report sent
Your report has been submitted and will be considered by a moderator.
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your comment has been added!
Your review cannot be sent