Rambutan 500g
Rambutan čerstvý
Charakteristika: Rambutan jsou kulovité nebo oválné, zeleno růžové až karmínově červené plody velikosti 3–6 cm, pokryté dlouhými měkkými ostny, které u starších plodů od špiček černají. Pod pevnou ale křehkou kožovitou slupkou rozdělenou na třI části se nachází šťavnatá, sklovitě žlutobílá dužina příjemné sladkokyselé, aromatické chuti. Uprostřed plodu bývá oválné lesklé hnědé semeno o velikosti 2–3 cm. Plod je velmi podobný ličI, vzhledem I chutí, která je však u rambutanu výraznější. Nejlepší kvalitu si plody zachovávají, když jsou sklízeny I s větvičkami a na nich zůstanou co nejdéle. Plody jsou citlivé na otlaky a poškození a mají poměrně krátkou dobu trvanlivosti. Využití: Konzumuje se nejčastěji čerstvý, efektní je napůl vyloupaný z atraktivní slupky. V čerstvém stavu jej lze použít do sorbetů, ovocných salátů, k přípravě lehkých moučníků, do rýžových pudinků, želé a džemů. Dužinu je také možno přidávat k masu do směsí sweet & sour stejně jako ličI, čímž pokrm získá exotický nádech. Můžete vyzkoušet: • šunka pečená ve směsi rambutanu, ananasového sirupu, bílého vína a třtinového cukru • exotické ovocné saláty – rambutan, mango, ananas • curry s rambutanem a kuřecím masem nebo tofu • sweet & sour s rambutanem a ananasem • chlazené jablečné pyré s cukrem a skořicí s krémem z rambutanu, žloutků, cukru a mléka
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat