Perila křovitá svazek
Perila křovitá je léčivá bylinka, která se hojně využívá ve vietnamské kuchyni. Na svrchní části jsou její listy sytě zelené a zespodu tmavě fialové, má srdčitý tvar listů a svojí stavbou připomíná kopřivu. Na rozdíl od té má velmi příjemnou svěží vůni i chuť.
K čemu se hodí
Těžší a mastná, grilovaná a smažená jídla, saláty, polévky, sushi, sashimi; maso: hovězí, telecí, vepřové, kachní, kuřecí, ryby a mořské plody.
Přílohy: rýže, rýžové nudle, skleněné nudle.
Zelenina: saláty, rajčata, banánový květ, zelená papája, okurka, cibule, česnek; ovoce: avokádo; citrón, limeta,
bylinky: koriandr setý, touleň srdčitá, máčka smrdutá, rdesno vonné, bazalka thajská, klasnatka brvitá, pepřovník lolot; koření: zázvor, citronová tráva, chilli; ostatní: vejce, tofu, mořské řasy.
Komentáře (0)
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Opravdu chcete nahlásit tento komentář?
Zpráva odeslána
Váš podnět byl odeslán a bude ho posuzovat moderátor.
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Váš komentář byl přidán!
Vaši recenzi nelze odeslat